[Download] ➹ Cerita Cinta Bohongan Author Mimi Morticia – Tshirtforums.co.uk


Cerita Cinta Bohongan explained Cerita Cinta Bohongan , review Cerita Cinta Bohongan , trailer Cerita Cinta Bohongan , box office Cerita Cinta Bohongan , analysis Cerita Cinta Bohongan , Cerita Cinta Bohongan 5690 I Wanna Eat YouBreak Your Spine While Hugging You And Flail You Around With GleeStep On You Because I Like You So MuchAll The Things That I Really Want To Do, I Can T, And It Is Making Me SadSo Sometimes When I Can Gather Just Enough Attention, I Write About ThemWhich Brings Us To This CollectionWhy Is It Titled Cerita Cinta Bohongan Because I Am Tired Of Getting Questions Like Is He Real Or Are You Talking About Me Or Can T Believe You Actually Killed A Cat In Your SleepSo NoI Know I Am Not Easy To Love, But What S Easy In This Life Really

  • Hardcover
  • 111 pages
  • Cerita Cinta Bohongan
  • Mimi Morticia
  • 10 May 2017

About the Author: Mimi Morticia

Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Cerita Cinta Bohongan book, this is one of the most wanted Mimi Morticia author readers around the world.



10 thoughts on “Cerita Cinta Bohongan

  1. says:

    Cerita Cinta Bohongan secara keseluruhannya, melibatkan usaha pembukuan dengan cara seni tangan, konsep dan kemasan design nya bukan hanya sekadar sebuah usaha untuk mempamerkan kata kata penulis semata mata Cerita Cinta Bohongan adalah sebuah usaha menampilkan idea bahawa sebuah buku yang baik adalah hasil ketelitian dari segenap sudut yang merangkumi pilihan karya yang dimuatkan, pilihan konsep, pilihan design, malah sekecil kecil pilihan kertasnya juga Membaca Cerita Cinta Bohongan terasa seperti mendekati penulisnya sendiri dalam diam Membaca halaman pertama hingga akhirnya, tak terlepas dari hmm , sigh , awww , dan banyak reaksi lain, seolah olah berada di kafe dan berbual bual dengan penulisnya dalam suasana santai Selesai bacaan ini, saya merasakan ada yang hilang Namun, entahlah, saya kurang pasti apa yang hilang Barangkali antara banyak kapal kapal kecil yang dihanyutkan, ada sebuah kapal yang tak sempat lolos dan berkampung dan saya menunggu kapal yang satu itu.

  2. says:

    Mimi Morticia adalah manusia pertama yang bertanggungjawab akibat daripada aku meminati puisi indie.

  3. says:

    Saya memilih untuk membaca naskah ini sewaktu dalam perjalanan ke Pulau Dewata bersama sang kekasih, dengan harapan tulisan Mimi Morticia ini mampu menghidupkan aroma romantis yang sedang kami alami walaupun sebenarnya karya ini tidak lebih sebagai sebuah Cerita Cinta Bohongan Kekuatan buku ini barangkali cuma pada reka letak, design dan covernya merangkumi siang serta malam yang wow kemas, teliti dan cantik ucap syabas buat pembikinnya Maafkan saya, barangkali saya terlalu tamak kerana sentiasa merasakan ada yang tidak cukup, ataupun selera saya semakin aneh, atau saya sendiri adalah pembaca yang teruk Kadang kadang saya tersenyum, kadang kadang saya merengus, kadang kadang saya mengeluh, kadang kadang saya mengerut dahi tanpa sedar Saya suka, tapi masih pada tahap okaylahhhh Terima kasih Shafiq Halim tuan Rumah Amok untuk hadiah kahwin ini.

  4. says:

    She wrote life how exactly it should be Page 86, you are truly accurate.And so in love with the book design, structure, cover and everything A must have and a must read You re my favorite flavor, Mimi.

  5. says:

    Saya beli Siang minggu lepas Dan saya baru saja menamatkan Siang, siang tadi lepas makan pagi Untuk kali pertamanya saya tertarik dengan Siang kerana muka hadapanya Ianya sangat kena dengan warna putih dan ada sedikit lukisan naif pada bahagian belakangnya Dan saya dapat mengagak yang ianya adalah hard cover Ianya bagus kerana saya belum pernah mempunyai buku yang berhard cover Senang untuk saya meletak kemana mana serta tidak perlu saya risau dia akan jadi sebaliknya Sebenarnya saya terlihat Siang ini pada Instgram Felly Lalu saya berasa jelly dengan Felly kerana belum mendapatkanya jadi adalah satu hal yang mustahak untuk memperolehi wang Rm50 bagi saya mendapatkan Siang dari siapa lagi kalau bukan dari wang Ayah Ayah adalah lelaki kegemaran saya sejak saya banyak menghabiskan wang ringgit beliau walau dalam paksa rela Hari ketiga selepas pembayaran, Siang telah berada dalam rumah saya Macam saya beritahu, cuma muka hadapannya yang membuatkan saya ingin membeli Siang Memang bukan kerana isi kandunganya atau kerana penulisnya Mimimorticia Oh saya pernah memiliki dua buah buku beliau yang sebelum ini dan saya hanya biasa biasa saja mengenainya Jadi dengan Siang ini, terus terang saya tidak boleh berasa biasa biasa saja kerana ianya amat luar biasa Jadi hari pertama saya dengan Siang di rumah cuma banyak dihabiskan dengan merenung kepada muka hadapan dan belakang buku tersebut Ianya membuatkan saya merasa bangkit dan bangun Bangkit kemana saya agak kurang pasti Ianya memang secara tidak sengaja membuatkan saya berasa sayang dan jatuh cinta lagi dengan cover tersebut Cuma dengan perkataan yang cukup simple di hadapan Iaitu maksud Bohongan menurut kamus disertai dengan perkataan yang cukup minimal Sangat terbukti sebetulnya ia tidak seperti terdesak untuk menjadi cover buku yang cantik atau menarik Lalu cover Siang telah memikat saya dengan sendirinya tanpa dipinta Mengenai kulit belakangnya pula terdapat satu lukisan semacam tulang belakang manusia yang di bahagian atasnya merupakan seekor rama rama Walaupun terletak agak ke tepi dari ruangannya, lukisan tersebut kelihatan naif dan jujur dengan tangan yang membentuknya sendiri Saya terus terusan melihat Siang sepanjang hari Entah kenapa dengan saya hari itu Setelah berpuas hati menilik cover Siang, barulah saya melihat isi kandungan di dalamnya Sebetulnya Mimi agak bijak menyusun ayat dan perkataan bila mana beliau ada menyelitkan sebenarnya agak lucu bila ada sekeping kertas yang mengandungi kata kata dilekatkan dengan saletip putih di atas sekeping kertas yang agak tebal berbanding kertas kertas lain tapi agak unik perkataan yang bila mana anda baca anda akan berkata haaah itulah Dan anda akan menyambung membaca sambil otak anda memusingkan apa apa perbuatan atau peristiwa yang kena dan selari dengan pengalaman hidup anda mengenai kata kata yang dilekatkan pada setiap bahagian dalam buku tersebut Ada lebih kurang 4 rasanya Malas pula saya nak periksa betul betul Jadi membaca tulisan Mimi anda seperti berada di luar Malaysia kerana penulis banyak menggunakan perkataan Indonesia Bahasa Indon lebih sastera bukan Entah kenapa Tapi bagusnya terdapat glosari di halaman belakang mengenai perkataan yang anda tidak tahu dan saya baru tahu yang sebenarnya loket bermaksud kaunter dan neko neko bermaksud main main Jakun atau apakah saya ini Atau mungkin sudah lama saya tidak menonton sinetron bodoh di kaca tv sejak berada di rumah Kalau di tempat saya belajar ada seorang teman saya suka menontonya sekaligus saya juga dipaksa menontonya Tahu tahu lah kalau dipaksa kita jadi semacam apa bukan Jadi dimana kita tadi Di bahagian tulisan penulis Saya merasa sedikit sedih dan sayu jika ada coretanya sama dengan kisah saya Entah kenapa tepat dengan masa, semasa saya baca saya sedang menonton secara tidak serius film Her di HBO dan beberapa film lain yang bercampur gaul Ianya semacam satu perasaan yang apakah dia yang gagal saya munculkan pada patah perkataan Totalnya cuma perasaan sedih yang saya temui Jadi tidak rugi rasanya menyelusuri perkataan perkataan jujur yang dekat semacam dengan kita Tidak rugi Dalam kehidupan kita tidak boleh lari dalam tidak gemar semasa menyukai sesuatu Dan kalau anda tidak merasa begitu Dunia realiti adalah tidak sesuai untuk anda jadi anda boleh pindah selamanya dalam dunia fantasi ciptaan anda Dan memang terdapat satu bahagian yang saya tidak gemari dalam Siang Iaitu subjek B Kronologi perbualan dengan diri sendiri yang mana saya merasakan muka surat 63 hingga 83 merupakan kepingan kepingan wang yang telah saya bazirkan dalam Siang Ianya seperti anda membeli sepapan coklat bar tapi anda tidak mampu menghabiskanya seorang diri lalu membahagikanya dengan seseorang yang lain walaupun niat asal, tiada idea sebegitu Walaubagaimanapun, ianya merupakan idea dan perbualan penulis sendiri yang kalau dibaca pun anda tidak akan mati kalau kebosanan dan jika sangat klise sekalipun Manusia tidak lari dari membuat perkara yang semua orang suka bukan Mengenai muka surat kegemaran saya adalah pada halaman 14 yang bertajuk Untuk Orang Yang Sekarang Tidak Sudi Lagi Berkongsi Udara dengan Saya Halaman ini telah saya kongsi dengan teman saya Hafis dan dia juga menyukainya Mengenai suka Hafis akan halaman tersebu, sejujurnya tidak dapat dipastikan samaada suka mungkin hanya mengambil hati saya atau memang betul betul suka Jadi konklusinya, saya menjelaskan sekali lagi saya menyukai Siang yang amat kerana ianya handmade dan bukan dari kilang Siang sebenarnya terpikat oleh saya mungkin nilai buatan ikhlas dari hati untuk dikongsi lalu kita sebagai pembaca terpalit dengan kesan merasa gembira jika mendapatkanya Jadi secara total empat bintang dari lima bintang untuk Siang dan bintang kelima yang kurang sebenarnya untuk kamu, Mimi yang manis.

  6. says:

    Saya sudah membaca ketiga tiga buku puisi Mimi Morticia bermula dengan RE Tangerin Dan Nikotin juga Cinta Dramatik Melawan Graviti dan yang terbaru kali ini Cerita Cinta Bohongan Saya sudah belajar untuk bercakap benar, saudara saudara sekalian Begitulah, Mimi dengan kebenarannya yang tidak ditapis tapis dalam puisi Saya suka menelaah puisi yang bercerita Perkara tersebut saya temukan dalam Cerita Cinta Bohongan ini Kebenaran dan bohongan adalah simbiosis yang bisa ditemukan dalam puisi Mimi.

  7. says:

    Koleksi cinta bohong yang jujur pada rasa dan efeknya Aku gilaberharapmacam macam darimumulai dari anting antingmakan siang di atas tempat tidurpanggilan telefon tengah malamteduh payung di dalam hujandanseratus peratus bahagian dari perasaan

  8. says:

    One of ThingsIDidInTelekung for an hour after Subuh My favourite reading time Everyday Without fail And i know this will be the best morning of all mornings that i had and will be having But, after 31 plus 6 days, i still have you in every dia and every kau and every you , of course I m carefree I m carefree I am a walrus goo goo ga joo.

  9. says:

    Aku beli cerita cinta bohongan siang Putih ok Putih Simpan dalam original packaging siap masuk plastik zipper taknak bagi kotor Habis baca, peluk kejap, macam nak tanam dalam jiwa Lepas tu masuk plastik balik.

  10. says:

    Hello, goodreads Ya Ada apa apa yang saya boleh bantu Bintang tak cukup Patut tambah lagi 5 atau 60 atau Infiniti talian dimatikan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *